Mexicaanse wraps (vegetarisch)

0
2174

Dat vegetarisch helemaal niet saai is, bewijzen deze Mexicaanse wraps maar weer eens. Het ziet er niet alleen heel kleurrijk uit, het smaakt ook heerlijk! Gaat helemaal vegetarisch je nou net even te ver? Geen probleem, je voegt heel gemakkelijk wat gegrilde kipfilet reepjes toe.

Ingrediënten

voor 2 personen

Voor de tortilla’s

  • 4 tortilla’s
  • 2 eet rijpe avocado’s
  • 1 Spaanse rode peper, in fijne ringetjes
  • 1 limoen
  • geraspte belegen kaas
  • 2 el zure room

Voor de tomatensaus

  • klein blikje gehakte tomaten
  • 1 el limoensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zeezout

* Voeg je liever vlees toe? Marineer dan een kipfiletje met wat olijfolie en chilipoeder tot verder gebruik.

Bereiding

Verhit de oven voor tot 200 graden.
Begin met de tomatensaus: verhit wat olijfolie in een pannetje om matig vuur. Fruit hierin de knoflook aan tot deze lekker zacht is, voeg vervolgens de tomaten en het limoensap toe. Breng aan de kook onder af en toe doorroeren, zet het vuur zacht en laat zo’n 10 minuutjes zacht pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Verwijder ondertussen het vruchtvlees uit de avocado’s. Hak het fijn en pureer licht met een vork samen met het sap van de limoen en wat zout en peper.
Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal, vul de tortilla’s met het avocadomengsel, verdeel hier de rode peper en geraspte kaas over.* Steek ze dicht met een prikker, verdeel nu ook een laag tomatensaus over de bovenkant, schep er wat zure room op en bestrooi met nog wat geraspte kaas.

* Voeg bij deze stap reepjes gegrilde kipfilet toe.

Zet de ovenschaal zo’n 10 minuten in de oven, of tot de tortilla’s goudbruin zijn.