Horecakeuken inrichten? Dit mag er niet ontbreken!

0
133
horecakeuken

Ben je sinds kort eigenaar van jouw eerste horecazaak? Of ga je de keuken van jouw huidige horecabedrijf onder handen nemen? Dan sta je voor een flinke klus. De kans is groot dat je de boel eerst flink gaat verbouwen. Op deze manier kun je de zaak namelijk helemaal naar jouw eigen hand maken. De kans is groot dat de keuken ook verbouwd wordt. Voor veel horecabedrijven vormt de keuken namelijk de grootste inkomstenbron. Wanneer je gasten voldoende te bieden hebt, zit de toko waarschijnlijk geregeld vol. Het begint natuurlijk allemaal bij een goede inrichting van jouw keuken. Kom je niet verder dan een horeca oven wanneer je denkt aan de inrichting van jouw keuken? Dan komt het waarschijnlijk niet goed met de inrichting. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je hier namelijk wat er niet mag ontbreken in de keuken van jouw horecazaak!

Professionele apparatuur

In een horecakeuken mag apparatuur natuurlijk niet ontbreken. Zonder apparaten wordt het immers ontzettend lastig om een goede maaltijd op tafel te zetten. Zo is een fornuis nodig om eten te kunnen koken en te bakken. Met een fornuis alleen red je het echter niet. Sommige producten moeten namelijk ook verwarmd worden in een oven. Een professionele horeca oven mag dan ook niet ontbreken in jouw keuken. Is jouw keuken helaas te klein voor een grote oven? Niet getreurd, want dan is een combisteamer misschien een oplossing. Met dit apparaat kun je eten pocheren, koken, bakken en braden. Kortom: je kunt er eigenlijk alles mee wat je in een keuken van een horecabedrijf zou moeten kunnen. Grote voordeel is dat zo’n steamer vaak een stuk kleiner is dan een horeca oven. Voor kleine keukens is een combisteamer dus ideaal, maar in grote keukens misstaat het apparaat ook zeker niet.

Een goede, grote werkbank

Voor het bereiden van maaltijden moet je niet alleen apparatuur hebben. Nee, want je moet bijvoorbeeld ook vlees en groente kunnen snijden. En wat te denken van het opmaken van het bord voordat de bestelling de keuken uitgaat? Hier moet je natuurlijk voldoende ruimte voor hebben. Er is immers geen beginnen aan om dit allemaal op een klein werkbankje te doen. Zorg er daarom voor dat je altijd een goede, grote werkbank in jouw horecakeuken hebt staan. Kies bij voorkeur voor een werkbank van staal. Een stalen werkbank is stevig en bovendien maak je hem na werktijd makkelijk en snel schoon. Kies overigens wel voor een werkbank met een prettige werkhoogte. Het is immers niet fijn wanneer je lang en vaak voorovergebogen moet staan. Dit kan namelijk voor de nodige rugklachten zorgen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten!

Voldoende opslagruimte

Als horecazaak wil je jouw klanten natuurlijk geen ‘nee’ verkopen. Indien je dit wel doet, is de kans groot dat de gasten niet nogmaals terugkeren. Zorg er daarom altijd voor dat je voldoende op voorraad hebt. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Om voldoende voorraad te kunnen hebben, moet je natuurlijk wel over voldoende opslagruimte beschikken. Denk hier dan ook goed over na bij het inrichten van jouw keuken. Het is in eerste instantie belangrijk dat er genoeg koelruimte is. Een groot deel van de producten die je in de keuken van jouw horecazaak produceert moet je namelijk gekoeld bewaren. Een grote koelcel is dan ook geen overbodige luxe. Zorg echter ook voor een vriezer. Daarnaast moet je natuurlijk ook genoeg opslagruimte hebben voor producten die je niet gekoeld hoeft te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld in stellingen. Deze hoef je niet in de keuken te plaatsen. Stellingen kun je ook prima in een opslagruimte zetten. Zodoende staan ze tijdens het werk niet in de weg.

Deze blog is middels een samenwerking tot stand gekomen.