Geroosterde kip (in karnemelk)

0
1014
geroosterde kip

Dit gerecht heb ik tussen de bedrijven door klaargemaakt (zo’n simpel recept is het), in de veronderstelling de volgende dag (na de marinade-tijd) even rustig te gaan fotograferen. De volgende dag werd vervolgens een klusdag, waarin we grofvuil naar de stort moesten brengen, verf, rollers en plamuur etc. hebben gehaald en de rest van de dag hebben staan klussen. In m’n oude, vieze kluskleding, met “boswachter” bodywarmer (zoals ik het altijd noem) aan tegen de kou, nog net voordat het donker wordt met de gebraden kip naar mijn fotografiehoekje om deze kiekjes te schieten. Afin, het resultaat mag er zijn.

Gebraden kip. Super simpel om te marineren (meng de ingredienten en stop in een zakje en je hebt er een dag geen omkijken meer naar). Even in de oven, en klaar zijn je gebraden kippenpoten.

Ingrediënten

  • 8 kippenpoten
  • 240 ml karnemelk
  • 5 teentjes knoflook
  • grote handvol verse peterselie (krul of plat)
  • 1 el olijfolie
  • flinke snuf (zee)zout
  • flinke snuf zwarte peper

Bereiding

Hak de verse peterselie en knoflookteentjes fijn. Bewaar een klein beetje verse peterselie voor het serveren.

Voeg nu alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar: de karnemelk, knoflook, verse peterselie, olijfolie, zwarte peper en (zee)zout. Klop goed door elkaar. Giet de marinade nu in een stevige plastic zak (of plastic bak of braadslede waar je folie overheen doet) en plaats hier de kippenpoten in. Sluit de zak af en hussel een beetje door elkaar, zodat de kip goed onder de marinade zit. Plaats de kip in de koelkast voor 24 uur.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats de kip in een ovenschaal en giet de achtergebleven marinade over de kip. Rooster de kip in de oven in ongeveer 35 minuten gaar. Controleer of de kip gaar is: het sap uit de kip moet helder zijn. Indien nodig (voor garing of een meer goudbruin kleurtje): plaats de kip nog een paar minuutjes in de oven.

Serveer direct met lekker wat van de saus uit de ovenschaal.