Kipspiezen in honing-bier marinade

0
3800
kipspiezen

Het barbecue – seizoen is in volle gang! En man oh man, wat houd ik toch van die zomer. Niks fijner dan heerlijke zomerse weekendjes, en hoe fijn is het om na een lange werkdag nog steeds thuis te komen met een schijnend zonnetje voor een lange zomeravond!?

Over die barbecue gesproken: deze kip spiesen zijn een must try! Ik zag ze voorbij komen op Jo Cooks en wilde er eigenlijk helemaal niet aan tornen: ze zagen er zó lekker uit. En niet geheel onbelangrijk: ze waren ook érg lekker. Malse kip (dank u lang marineren en goed grillen), lekker sticky door de honing. De koriander verving ik wel even voor lekker fijngesneden bosui (ik ben één van die mensen die koriander maar een gek smaakje vind hebben). Het recept is super makkelijk! En wees gerust, ook op regenachtige dagen kunnen deze honing-bier kipspiezen prima. Grillpan op het vuur en gaan!

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 bosui, in fijne ringen gesneden

marinade

  • 180 ml bier
  • 80 ml honing
  • 60 ml sojasaus
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl chilivlokken

Bereiding

Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar. Snijd de kip in grote stukken en leg ze in de marinade. Zorg er voor dat alle kip goed bedekt is. Plaats in de koelkast en laat een nachtje marineren.

Rijg de kipstukken aan een spies. Ik gebruikte ijzeren spiesen, gebruik je houten prikkers, zorg er dan voor dat deze goed geweekt zijn in water voordat je ze gebruikt, anders zullen ze verbranden.

Zorg er voor dat de barbecue of grillplaat goed heet is en grill de kip tot deze mooi goudbruin en gaar is. Verdeel er de fijngesneden bosui over. Eet smakelijk!