Ben jij nog op zoek naar een lekker hapje op tafel voor kerst of oud&nieuw? Probeer deze twee lekkere broodjes eens: je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan, en toch is het resultaat super!
‘Sandwich’ mozzarella, zongedroogde tomaat & pesto
- stokbrood (of ander lekker brood)
- mozzarella (bij voorkeur buffelmozzarella)
- zongedroogde tomaatjes
- pesto
- zout en zwarte peper
Snijd het stokbrood in goede plakken, scheur of snijd de mozzarella in stukken. Beleg het brood met de mozzarella, bestrooi met een klein beetje zout en peper en maak vervolgens af met een theelepel pesto en de zongedroogde tomaatjes.
Zelf pesto maken? (is veel lekkerder!)
Meng verse basilicum met geroosterde pijnboompitten, geraspte Parmezaan en knoflook in een keukenmachine. Voeg zout en peper en vervolgens olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. Kijk zelf hoe je de pesto lekker vindt: voeg meer basilicum toe voor een frissere smaak, de pijnboompitjes geven meer body, net als de Parmezaanse kaas die ook de smaak zouter maakt. Knoflook kun je desgewenst veel of weinig gebruiken.
‘Sandwich’ geitenkaas, rucolamelange & abrikozenjam
- stokbrood (of ander lekker brood)
- zachte geitenkaas
- rucolamelange (je kunt ook alleen rucola, of een andere slasoort gebruiken)
- abrikozenjam (bijv. St. Dalfour’s abrikozenjam, die is niet overdreven zoet)
Snijd je brood in goede plakken. Leg er wat (gewassen) rucolamelange op en snijd de geitenkaas in plakjes. Beleg het broodje met de geitenkaas en maak af met wat abrikozenjam. Hoeft niet, maar staat feestelijk en houdt alles goed bij elkaar: steek er een leuke prikker in.
* Tip: voor allebei de broodjes kun je van het brood ook crostini’s maken! Rooster het brood voordat je het belegt in de oven, ga als het uit de oven is met een knoflookteentje over het brood heen, besprenkel met wat olijfolie en peper en zout, heerlijk!