Gamba’s al ajillo (gamba’s met knoflook en rode peper)

0
3427
gamba’s al ajillo

Hoe kan het recept van de maand juli geen op en top zomers recept zijn? Althans, mijn idee van de zomer: een heerlijk tapas-gerechtje. Overigens ook zo om te toveren tot een lekkere begeleider van een salade of een lekker gerechtje bij de barbeque: gamba’s al ajillo, oftewel gamba’s uit de oven met knoflookolie, rode peper en peterselie.

Ingrediënten

  • 300 gr gamba’s (gepeld en darmkanaal verwijderd)
  • 1-2 rode peper
  • olijfolie
  • 3-4 teentjes knoflook
  • goede handvol verse peterselie (bij voorkeur platte)
  • ovenvaste schaaltjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Doe de gamba’s in grote kom. Verwijder zaadlijsten en pitjes uit de rode peper, snijd de peper fijn en voeg bij de gamba’s. Snijd de knoflook fijn, of pers deze. Hak de gewassen peterselie fijn en meng nu zowel de knoflook als de peterselie door de gamba’s. Plaats de gamba’s in de ovenschaaltjes en giet er zoveel olijfolie overheen dat de gamba’s net onder staan. Plaats de schaaltjes in de oven, voor maximaal 7-10 minuten (totdat de olie goed heet is en net begint te borrelen).

Serveer direct, lekker met wat brood om te dippen.